Thursday, January 10, 2008

SHAKIRAAAAA

UVOD



Shakira je rođena 2. frebruara 1977. god. u Kolumbiji,u Barranquill.Njeno puno ime je Shakira Mebarak Rippoll. Sa 13 god. Shakira je snimila prvi album koji se zvao “Magia”, i već tada se pokazao njen talenat i umjeće u muzici. Taj album je bio kompilacija njenih pjesama koje je napisala u periodu od 8 do 13 god. Na nacionalnom takmičenju talenata nastupala je kad je imala 10 god, a nakon tog albuma izabrana je da predstavlja svoju zemlju na festivalu u Španiji. Ali pošto je bila mlađa od 16 god. nije nastupala kao takmičar. Nakon toga ona je izdala svoj drugi album pod nazivom ”Peligro”. Taj album joj je donio priličan uspjeh, ali ipak poslije njega ona odlučuje da napravi pauzu u karijeri, i da se posveti školi. Nakon što je maturirala vratila se na scenu. Ona je u saradnji sa producentom Emiliom Estefanom objavila svoj četvrti, još uspješniji album, sa još kvalitetnijim pjesmama. Na tom albumu se našao i njen veliki hit “Ojos asi”, koji je prepjevala i na engleski jezik. Emilio Estefan je izjavio da je divno raditi sa osobom koja zna šta hoće, i na muzičkom i na ličnom planu, a to je Shakira. Tako da nije ni čudo što je Shakira osvojila pregršt nagrada. Ona je svoje pjesme objavila na četiri jezika, među kojima je i engleski.


KOMENTIRAJTEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!












3 comments:

dancer said...

KOMENTIRAJTEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

slamca said...

SVIDA MI SE NJEN GLAS I STAS!HEH!!!LAMY-SALAMY

iman said...

ja mislim da ti je blog superiska.Kad se sjetim koliko si me peglala da ti ostavim komentar ali evo nekako sam uspjela.cao